Sundhed & vægt

mimosa[1]

Adopterede hunde forandrer sig tit over tid, både ved at blive mere trygge og glade hunde, men også fysisk. I takt med, at de motionerer regelmæssigt og mere, generelt bevæger sig mere alsidigt og får mange flere sanseindtryk, vil de få opbygget kondition og muskler. Selvfølgelig kombineret med foder af god kvalitet, og at godbidder regnes med i det samlede madindtag.

Mange adopterede hunde kan være meget fikserede på mad, især hvis de har sultet tidligere eller har været nød til at forsvare deres mad. På internatet har de haft fri adgang til foder (men sjældent fået godbidder), og i et hjem anbefaler vi klart, at man giver sin hund en portion mad morgen og aften, så man kan justere efter hvor meget den har spurtet rundt, og hvor mange godbidder den har indtaget.

Godbidder er en rigtig fin, positiv måde at skabe kontakt til hunden, knytte bånd og motivere hunden i træning. Men husk endelig, at mange godbidder er slik og dermed tit fyldt med sukker og fedt og tæller mange tomme kalorier. Godbidder af rent kød (fx små stykker kogt kylling) eller små bidder fiskefrikadelle, er lette, sunde alternativer til fx frolic. Der findes også lette, bløde, lufttørrede små snacks af tæt på 100% rent kød.

Hunde må hellere være lidt “for slanke” (2) end overvægtige, da overvægt medfører en række gener, sygdomme og påvirker hundens daglige trivsel negativt. Tommefingerreglen er, at man skal kunne se hundens talje, både fra oven og specielt fra siden. I DOP dk giver vi gerne tips & tricks omkring fodring (fx er et ret kendt fænomen internathunden, som har levet af tørfoder altid, men pludselig bliver enormt kræsen når den ankommer til sit nye hjem) og ellers kan man selvfølgelig altid få råd og kostvejledning ved egen dyrlæge.

Læs gerne Gadehunde, nye hjem og mad

vægt

1. meget tynd

2. undervægtig

3. ideal

4. overvægtig

5. svært overvægtig

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: