Træning & tips

muggs superdog

Træning, tips & tricks!

At lære sin hund almindelig “hverdagslydighed” og gerne andre former for træning, er ikke kun noget man skal for at hunden bliver nem og behagelig at omgås – det er også sjovt for både menneske og hund, det styrker båndet imellem jer, jeres samarbejde og giver indsigt i, hvordan hunden opfatter verden, hvad der motiverer den mv. – og så er det givende og inspirerende for begge parter!

Hunde værdsætter at bruge deres hjerne, krop og sanser! Igennem aktivering – ikke kun ture, men også mental aktivering – både undervejs på ture og hjemme, får du en glad hund, der har mod på livet – frem for en passiv hund, der tilbringer alt for mange af døgnets timer med at sove. Træn din hund med masser af ♥ og giv den et aktivt og harmonisk liv.

De 4 basisområder, man må arbejde med, for at hunden skal fungere godt i denne komplicerede verden, er socialisering, miljøtræning, aktivering og hverdagslydighed/samarbejde.

Vær kritisk ift. hvilken træner du vælger, find et sted hvor al træning er baseret på 100% positive metoder (masser af godbidder og markør), ingen korrektioner, ryk i snoren eller straf. Følg din mavefornemmelse og lad dig ikke presse til at bruge metoder, der ikke føles ok. Der er heldigvis sket meget indenfor hundetræning de seneste mange år, og med positive forstærkning får man en glad, tillidsfuld og initiativrig hund. Hunden finder ud af, hvilket adfærd der betaler sig i en given situation/operant indlæring og udviser mere af den ønskede adfærd. Træning handler ikke om (ad)lydighed, men om at samarbejde, og frem for alt; at have en sjov, aktiv hverdag med sin hund!

Hunde ønsker at samarbejde og indgå harmonisk i en familie. De forsøger ikke at overtage “verdensherredømmet”, som den forældede “dominansteori” har hævdet. Det gavner ingen at agere autoritær og krævende “leder”, for så vil hunden blive bange for at gøre noget forkert, blive passiv og ikke turde tage egne initiativer. Kontrol og straf ødelægger hundens motivation og gør den uselvstændig. Gensidig forståelse, klar, tydelig og venlig kommunikation og positive træningsmetoder er langt mere effektivt og man får en glad, tryg og opmærksom hund!

Vi begår alle sammen fejl – tillad hunden fejltagelser og at lave “ballade”. Det er godt givet ud, at gå med på hundens spontane initiativer, for så oplever hunden valgfrihed og føler kontrol i forskellige situationer, hvilket gør, at han får mere selvtillid og selvsikkerhed (modsat hjælpeløshed) Giv altid hunden plads til selvvalgte pauser i træningen, det har stor betydning for indlæringen at kunne “ta et pusterum” imellem kravene. Adfærd er dynamisk og foranderlig, det gælder om at give hunden nogen gode handlemuligheder!

Under denne side samler vi gode nemme tips til, hvordan I kan lære jeres hund både “hverdagslydighed”, og forskellige tricks og lege der giver jeres hund bedre selvtillid. Her er også inspiration til læsning, anbefalinger af hundepensioner, hundeskove og meget andet. God fornøjelse!

rævene

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: