Om gadehunde

This slideshow requires JavaScript.

Vi forsøger i Dogs of Portugal at gøre en forskel, både for den enkelte hund, der ankommer til internatet, og for, at ændre den ligegyldighed, der i almenhed eksisterer overfor hunde og andre dyr. Grundvilkårene for hunde i Portugal er generelt meget dårligere end i Danmark, ligesom man ser helt andre grader af mishandling og vanrøgt af hunde i Portugal. Det er årsagen til, at vi ønsker at hjælpe hundene og støtte de mennesker, der arbejder hårdt for, at hundene får bedre vilkår.

Hundenes veje til Cantinho da Milu er mange, og de hunde, som bliver reddet af Dogs of Portugal, har forskellige baggrunde.

Mange hunde der havner på gaden eller på internat i Portugal er kasserede kæledyr, som på et tidspunkt har boet i et hjem. Dog kan livet for en hund i en portugisisk familie være meget anderledes end det er for en dansk familiehund, og mange hunde i Portugal kommer aldrig indendørs men lever i familiens have, står lænket udenfor eller bor på altanen. Mange hunde oplever mishandling, vanrøgt, sult, isolation og betragtes som affald eller ligegyldige ejendele.

20205_510679859002151_983418624_n[2]

Samtidig er det ikke velset at få dyr aflivet, så når familiens hund bliver syg, og man ikke gider at betale for behandling, bliver den forladt i et øde område i stedet for at komme til dyrlæge. Eller familien skal flytte, vil ikke have hunden med, og efterlader den alene tilbage. Eller hunden får hvalpe, men man vil ikke tage ansvaret for dem, og sætter dem af på gaden – eller kommer dem i en plasticpose og smider dem i en skraldespand. Eksemplerne på svigt er desværre uendelige, og de gentages.

Vores erfaring er dog, at en stor del af de hunde, vi får ind på internatet, er blevet købt som små, bedårende hvalpe, som legetøj til familiens børn. Når de så vokser sig større eller bliver “for besværlige” (typisk i ½ – 1 års alderen) bliver de smidt på gaden. Det er ofte velfungerende hunde, der er vant til at bo i et hjem, og have kontakt med mennesker, og de har ingen forudsætninger for, at klare sig på gaden. Livet som gadehund er benhårdt, og efterhånden som hundene har flere og flere dårlige oplevelser – bliver de mere og mere bange og “forvildede”. Det er derfor essentielt at få fat i hundene “i tide”, da de så har gode muligheder for, at igen blive trygge og glade hunde – der også lettere kan falde til i et nyt hjem. Hunde, der har levet længere på gaden, kræver meget mere tid & tålmodighed for, at blive trygge i et hjem.

another stray

Livet for en hund på gaden er meget barsk og ender sjældent lykkeligt. Hundene sulter, bliver kørt ned, forgiftes, bliver mishandlede eller kommer til skade, uden at få hjælp. De slås med andre hunde, om mad eller territorier, og de får hvalpe igen og igen, der også kommer til verden til et hårdt og håbløst liv. Deres kontakt med mennesker består ofte i, at de bliver jaget væk når de søger efter mad, ved at der bliver smidt ting efter dem, og de bliver med tiden sky, vildhunde. Hunde, der indfanges på gaden af den kommunale “kennel service” kan se frem til dårlig behandling og hurtig aflivning.

Hundene har brug for vores hjælp, og de mennesker, som arbejder for at hundene i Portugal bliver behandlet bedre og at hundene får en chance for et nyt liv, hos en kærlig familie, har brug for vores støtte!

streetpuppy

  1. Fuck hvor gør det bare ondt og læse de skulle selv lænkes og sultes de små smøg dyr der behandler dyr sådan mvh dkb

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: