om Dogs of Portugal


Dogs of Portugal er et engageret netværk af mennesker, som frivilligt og ulønnet bruger tid på at forbedre levevilkårene for forladte, omstrejfende og vanrøgtede hunde i Portugal. DOPs arbejde er nonprofit. Vores overordnede mål er, at forbedre vilkårene for gadehunde og –katte i Portugal. Det gør vi ved at hjælpe de bedste internater i Portugal med at højne hundenes livskvalitet igennem rådgivning, organisering, fundraising og service. Sideløbende iværksætter vi projekter som “Happy the senior dog” – sanctuary for de ældre hunde på Milus internat, sterilisation af gadehunde, foderdonations-kampagner, at DOP besøger skoler og fortæller om hundenes vilkår, mv. Herigennem søger DOP at udbrede et mere omsorgsfuldt syn på dyr, end det der er almindeligt i Portugal. Kernegruppen af frivillige i DOP koordinerer deres egne projekter og ressourcer og tager ansvar for, at overholde mål og tidsplan.

Omfanget af omstrejfende hunde er massivt i Portugal, og de ses af mange mennesker som affald eller skadedyr, og bliver behandlet derefter. Livet for en hund på gaden er meget barsk og ender sjældent lykkeligt. Hundene sulter, bliver kørt ned, forgiftes, bliver mishandlede eller kommer til skade, uden at få hjælp. De slås med andre hunde, om mad eller territorier, og de får hvalpe igen og igen, der også kommer til verden til et hårdt og håbløst liv. Hundenes kontakt med mennesker består ofte i, at de bliver jaget væk når de søger efter mad, ved at der bliver smidt ting efter dem.

Dertil kommer, at grundvilkårene for ”familie”hunde i Portugal generelt er meget dårligere end i Danmark, ligesom man ser helt andre grader af mishandling af hunde i Portugal. Det er årsagen til, at DOP ønsker at hjælpe hundene og støtte de mennesker, der arbejder hårdt for, at hundene får bedre vilkår.

Milus internat er beliggende tæt ved Setubál i Portugal, og internatet huser over 650 hunde. Lænkehunde er desværre stadig et helt almindeligt syn i Portugal, men på Milus internat bor alle hunde bor i mindre grupper i rene, velholdte hundegårde og der er store friløbsområder. Mange af hundene der kommer til internatet har en fortvivlende historie bag sig, og der arbejdes målrettet med, at styrke hundene både fysisk og psykisk og give dem tillid til mennesker, så de har bedre mulighed for at få en ny chance hos en kærlig familie.

Internatet har en gruppe ansatte til daglig rengøring, fodring, pleje/medicinering og almen drift, og DOP frivillige knokler indenfor ansvarsområderne rehabilitering (GRC) som træner og går ture, udenlands adoptioner/udenlandske voluntører, lokale adoptioner/opfølgende arbejde, senior gruppen (særlig omsorg og pleje til de gamle hunde, “Apoteket” (medicin og tilbehør), “Spa teamet” som varetager medicinske bade og soignering. Dertil påtager frivillige sig opgaver såsom at tage hånd om nyindkomne hunde, indfange hunde på gaden samt at søge donationer/sponsorer, vedligeholdelse af hundegårdene/internatet samt lave oplysende arbejde mv.

Cantinho oct 2013 044

Du kan støtte DOPs arbejde på flere forskellige måder; via økonomisk støtte, donationer, ved at arbejde frivilligt på internatet i Portugal, være sponsor for en hund eller adoptere en hund til Danmark.

Hjælp hundene
Der er mange måder at hjælpe hundene på, og forskelligt “hundegrej”, medicin mv. modtages med kyshånd!

Der er altid behov for hundemad, især specialfoder fx til hvalpe og gamle hunde. Internatet har store udgifter til foder hver måned, og der er sjældent råd til at købe specialfoder. Derfor gør selv en lille donation, fx til at dække udgiften for en pose hvalpefoder, en stor forskel. Vi har pt. desværre ikke mulighed for at transportere foder til Portugal.

Økonomisk støtte er en kærkommen hjælp for internatet. Ved at støtte med en fast overførsel hver måned, er du med til at sikre, at internatet har mulighed for at planlægge fremad, fx investere i materialer til vedligeholdelse af hundegårdene og købe medicin til hunde med kroniske sygdomme.

Læs mere under Hjælp

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: