Internatet

Milú på internatet, med Pintas

Cantinho da MiluMilu’s hjørne, ligger “in the middle of nowhere” (fra N10 ud af Rua José Peixoto, Palmela) ved Setubál, ca. 30 km fra Lissabon, i Portugal.

Internatet startede på initiativ fra ildsjælen Milu, som i mange år har reddet dyr fra gaden i Portugal. I 2008 købte hun en hektar land og byggede internatet op fra bunden, og i april 2011 etablerede hun sammen med frivillige fra Dogs of Portugal en nonprofit organisation til beskyttelse af forladte dyr.

Milu with Diva

I dag huser Milus internat over 650 hunde, der er reddet fra gaden eller er blevet kasserede af deres tidligere ejere og derfor enten bliver fundet efterladte eller er blevet bundet til internatets hegn i løbet af natten etc. Livet for en hund i en portugisisk familie er generelt meget anderledes end det er for en dansk familiehund, og mange hunde i Portugal kommer aldrig indendørs.

20205_510679859002151_983418624_n[2]Lænkehunde er stadig et meget udbredt fænomen, ligesom “altanhunde”, samt at hvalpe sælges ud af en papkasse på gaden for et par euro.

Det er også meget almindeligt at købe en nuttet hvalp som “legetøj” til familiens børn, og når hunden så vokser eller bliver “for besværlig” (typisk i 6 mdr til et års alderen) bliver den smidt på gaden eller afleveret til internatet.

Milu afviser sjældent hunde, da erfaringen viser, at hunden så ellers bliver fundet ved hovedvejen dagen efter… Men internatet er overfyldt og der er mange flere uønskede hunde, end der er hjem som adopterer…

Unghunde som hurtigt reddes væk fra gaden er oftest søde, sociale hunde, der er vant til at få opmærksomhed fra mennesker, og som trives i en familie, i et hjem  – ikke på et internat med mange hunde, konstant larm og begrænset menneskelig kontakt.

Til gengæld er det hunde, der hurtigt falder til i det nye hjem hvis de er heldige at blive adopteret.

streetpuppies

Der er stadig uendeligt mange hunde, der fødes til elendige liv på gaden og i skovområderne i Portugal. Samtidig oplever vi et massivt behov for en ændring af det udbredte syn, at hunde ses som ligegyldige ejendele, affald eller skadedyr, der skal udryddes. Det gælder også mange “familiehunde” – som når familiens hund bliver syg, bliver den forladt i et øde område i stedet for at komme til dyrlæge. Eller familien flytter, og efterlader hunden tilbage alene. Eksemplerne på svigt er desværre uendelige.

Grundvilkårene for hunde i Portugal er generelt meget dårligere end i Danmark, ligesom man ser helt andre grader af mishandling af hunde i Portugal. Dette er årsagen til, at vi ønsker at hjælpe hundene og støtte de mennesker, der arbejder hårdt for, at hundene får bedre vilkår.

4.8.13

En del af hundene der kommer til internatet har en barsk historie bag sig, med vanrøgt, mishandling og sult. I Dogs of Portugal arbejder vi hårdt for, at give hundene en ny chance hos en kærlig familie. Milus internat har en Non killing policy, hvilket indebærer, at hunde der ikke kan bortadopteres kan blive boende på internatet resten af deres liv. Kun hunde, der er uhelbredeligt syge og som følge heraf ingen livskvalitet har, aflives såfremt det anbefales af dyrlægen.

Men – DOP har rigtig mange solstrålehistorier! Selv de mest skadede hunde, kan udvikle sig helt fantastisk og få et godt liv, med den rigtige omsorg, tålmodighed og træning.

noa

Noa da hun ankom til internatet

noa 10 days later

Noa 10 dage senere

Internatet har, især efter portugisisk standard, exceptionelt gode forhold. Alle hunde bor i grupper i rene, velholdte hundegårde med adgang til frisk vand og mad, og har hundehuse med kurve og tæpper. DOP bidrager især til at organisere og strukturere arbejdet, påtager sig en række forskellige ansvarsområder, så både internatet og DOP netværket fungerer optimalt, og vi hjælper hundene bedst muligt.

På internatets område er der både et legeområde til hvalpe, en agilitybane og 2 store friløbsområder, hvor hundene jævnligt kan løbe fri sammen med andre hunde. Milu, de ansatte og de frivillige fra DOP er alle meget engagerede i, at forbedre hundenes situation, og alle omgås hundene på en venlig, kompetent og omsorgsfuld måde.

CRGDogs of Portugals “Canine Rehabilitation Group” arbejder målrettet med, at træne nogen af de hunde, som har særligt behov herfor, med at socialisere sky hunde så de bliver “adopterbare”, samt at gøre reserverede hunde klar til adoption, ved at de fx kommer ud på flere ture og vænner sig til verden udenfor internatet. Alt dette betyder, at der på Milus internat er en stor andel af velfungerende hunde, noget der har en positiv og støttende effekt på alle hundene. Men selvom mange af hundene trives på internatet, ville de selvfølgelig have det langt bedre i et kærligt hjem med en familie.

This slideshow requires JavaScript.

Internatet har en gruppe ansatte til daglig rengøring, fodring, pleje/medicinering og almen drift, og DOP frivillige knokler indenfor ansvarsområderne rehabilitering (GRC) som træner, går ture og socialiserer hvalpe, udenlands adoptioner/udenlandske voluntører, lokale adoptioner/opfølgende arbejde, senior gruppen (særlig omsorg og pleje til de gamle hunde, “Apoteket” (medicin og tilbehør), “Spa teamet” som varetager medicinske bade og soignering. Dertil påtager frivillige sig opgaver såsom at tage hånd om nyindkomne hunde, indfange hunde på gaden samt at søge donationer/sponsorer, vedligeholdelse af hundegårdene/internatet samt lave oplysende arbejde mv. Derudover kommer der udenlandske frivillige, der ønsker at gøre en forskel for hundene ved at arbejde gratis på internatet en periode.

Dr. Diogo er dyrlæge og arbejder på internatets egen lille klinik 3-4 dage om ugen. Hans løn stykkes hver måned sammen af sponsorater fra en veterinær organisation i Portugal, en portugisisk dyreværnsorganisation samt hvad DOP og Milu kan bidrage med.

vet Diogo (2)

Med til at drive internatet er også at en del ikke-adopterbare hunde har såkaldte “gudmødre” (sponsorer) som betaler for eller bidrager til hundenes ophold på internatet, dyrlægeregninger mv. En lille del af internatet fungerer tillige som “hundepension” hvor hunde passes mod betaling mens deres mennesker er på ferie.

Internatet er dog dybt afhængigt af donationer, for at kunne fungere og give hundene en god hverdag. Hver uge har Milus internat store omkostninger til foder, medicin, dyrlægeudgifter mv. og uden økonomisk støtte kan internatet ikke bestå. Du kan læse mere om, hvordan du kan hjælpe her

Fotos/film fra internatet og samtlige hunde, beskrivelser af hundenes alder, størrelse, temperament mv. kan ses på Dogs of Portugal ‘s internationale blog: http://dogsofportugal.wordpress.com/

Internatets hjemmeside (kun på portugisisk) er www.ocantinhodamilu.com

streetpuppy

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: