Frivilligt arbejde

Mit liv som frivillig på Cantinho da Milu. Jeg har siden sommeren 2013, tilbragt op til 6 uger hver sommer, med de mange og skønne hunde nede i Portugal. Det har været berigende, primitivt kærligt, hårdt og en masse mere. Alle følelser fra vrede, tristhed, hengivenhed og glæde har været i spil. En fuldendt oplevelse, der kun kan anbefales!

Egen hund.; I min første sommer tog jeg min egen Martim med hjem dernede fra, og efterfølgende har han været med frem og tilbage. Så egne dyr behøver ikke være en hindring.

Overnatning; På internatet er der mulighed for at overnatte, hvilket jeg har gjort, fordi jeg har haft min egen hund med. Der er ingen luksus over det, men der er en seng at sove i, et toilet/bruser og lidt køkkenfaciliteter. Det duer ikke at være sart ift. støj (hundeglam og kattesang), støv og lugte. Lokale frivillige er hjælpsomme med rent sengetøj, håndklæder og et lift til købmanden.

Det er heller ikke udelukket at man kan campere på området, hvis man vil dette. Ikke langt fra internatet (1,5 km) findes Aldeamento Turistico de Pamela, (hotel apartments), hvor man uden for sæsonen kan bo, til billige penge, når man er frivillig. Der er udmærkede faciliteter, pool, cafe og restaurant, desværre må man ikke have dyr med.

Mad: man er som udgangspunkt på egen kost. For et symbolsk beløb, kan man spise med til frokost/bestille mad, som bare skal varmes. Som regel mødes Milu(ejeren), dyrlægen og frivillige omkring kl 13 og spiser sammen.

Arbejdsopgaver: Der er mange opgaver på internatet, som man kan kaste sig over. Typisk vil det være praktiske daglige opgaver, ift. rengøring hos hundene og socialisering. Derudover kan man komme med særlige forudsætninger, som hundefrisør, dyrlæge eller håndværker, som giver andre muligheder. Åbningstiden er hver dag mellem 9 og 13 og igen mellem 15 og 18. For mit vedkommende arbejder jeg fuldtid 5 til 6 dage om ugen og holder fri 1 til 2 dage. Jeg har et ansvarsområde på 7 løbegårde med mellem 10 og 20 hunde i hver, samt kattenes afdeling. Jeg starter fra en ende af, med at fjerne høm-høm, feje, vaske gulv, vaske hundesenge/skifte tæpper, tjekke om der er mad og at vanding fungerer. I starten skal hundene vende sig til mig og ikke alle er lige trygge, men det kommer som regel. På runden får jeg også tid til at kæle og få tjekket, at alt er okay med deres helbred. Hvis ikke, må de ansatte tilkaldes. Nogle gange kommer der ekstra opgaver, med f.eks at dryppe øre eller lignende. Sidst på dagen er der ekstra tid til at børste hunde som trænger, eller bare hænge ud og socialisere. Der kan også være vask af hunde som skal rejse, eller der skal bruges hjælp til at køre dem i lufthavnen, hvis der er flere der skal afsted.

Forudsætninger: Der kræves ingen særlige forudsætninger for at blive frivillig, udover kærligheden til dyr. For mit vedkommende taler jeg portugisisk, hvilket gør det nemmere at tale med de fastansatte på stedet. De er ikke super gode til engelsk, men det er de lokale frivillige som regel bedre til, så det går alligevel.

Kontaktperson: Hvis du har fået lyst til at høre mere, eller har lyst til at kaste dig ud i det frivillige arbejde på Cantinho da Milu, er jeg dit bindeled. Jeg kan kontaktes på ulla2107@hotmail.com eller på: 28 68 24 46. (gerne som sms eller talebesked.)

IMG_0055.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

%d bloggers like this: