Adoptionsprocessen

Hans 1

Adoptionsprocessen

Hvis I har læst al informationen under fanen adoption og er interesserede i at adoptere en hund fra Milus internat, skal I kontakte dogsofportugal@gmail.com

Beskriv:

 • Hvem består familien af (husk alder!) og er alle enige om, at adoptere en hund?
 • Boligforhold (hus/lejlighed) og er husdyr tilladt? Er haven indhegnet – hvor højt er hegnet?
 • Er der områder i hjemmet, hvor hunden ikke må være?
 • Hvor skal hunden sove?
 • Har I haft hund tidligere? Har I nogensinde været nødt til, at omplacere en hund?
 • Andre dyr i hjemmet? (art, alder, køn)
 • Hvilket foder vil hunden få?
 • Beskriv hundens hverdag i jeres familie – aktive eller mere rolig livsstil, hvor mange ture dagligt og hvor meget alene hjemme tid?
 • Perspektiver på træning – gerne eksempler på træningsmetoder
 • Hvor skal hunden være, når I tager på ferie?
 • Har I mulighed for at tage fri ifm. adoption af hunden? Hvor længe?
 • Jeres kontaktinfo!

Har I spørgsmål eller overvejelser, I gerne vil vende, kan I også kontakte DOPs kontaktperson i DK, Lena Hansen.

DOPs formidlingsteam vurderer jeres henvendelse og besvarer denne i løbet af få dage. Dogs of Portugal stor erfaring med hundeadoptioner, og det, at få en internathund ind i familien. Det er selvfølgelig i alles interesse, kun at formidle hunde til familier, der har gjort sig klart hvad en adoption kan indebære af opgaver, og er parat til at tage det ansvar, der følger med.

Hans kennel (3)Vurderingen er til for at sikre, at hund & mennesker passer godt sammen, og at hunden får et trygt for evigt hjem hvor alle parter trives sammen – resten af hundens liv.

Man skal være fyldt minimum 23 år for at ansøge om at adoptere.

DOP formidler ikke hunde til familier, med børn under 8 år. Det er primært af sikkerhedsmæssige årsager, fordi vi ikke kan garantere hvordan en gade/internathund reagerer på et lille barn, især i helt nye omgivelser.

Så er det også vigtigt for DOP, at man træner belønningsbaseret, fordi træningsmetoder der bygger på ubehag har en række uhensigtsmæssige konsekvenser.

Hans penAlle hundene der er til adoption igennem DOP kan ses på Dogs of Portugal (dog vil vi gøre opmærksom på, at enkelte hunde fx kun er til adoption i Portugal, hvilket ikke fremgår på siden)

Det koster 3500,- kr. at adoptere en hund fra Milus internat ( 2500 kr, hvis det er en seniorhund, hvilket vil sige fra 7 år og opefter). Beløbet er med til at dække nogen af de udgifter, internatet har ifm. at gøre hunden klar til adoption/rejsen, og inkluderer EU pas, neutralisering, vaccinationer (almen samt rabies), blodprøver, dyrlægetjek, chipmærkning samt transport. Når man har hund skal man regne med løbende udgifter til foder af god kvalitet, lovpligtig ansvarsforsikring, sygeforsikring, dyrlægeudgifter såsom jævnlige vaccinationer, ormekure og loppe/flåt forebyggende medicin, samt diverse tilbehør.

Hans 2Hunden ❤

Det er lidt forskelligt, om DOP får henvendelser omkring at adoptere en bestemt hund, eller en familie søger om at adoptere og dernæst finder frem til Hunden. Uanset, så vil DOP selvfølgelig gerne finde frem til en hund, som passer godt sammen med jeres familie og livsstil.

Milu og formidlingsteamet i Portugal kender i nogen tilfælde lidt til hundens baggrund, hvornår & hvordan den ankom til internatet, og især – hvilken adfærd hunden udviser i forskellige situationer i internatomgivelserne. Her er videoklip også gode til at give et mere levende indtryk af hunden i samspil med mennesker, andre hunde osv.

Man kan også vælge at selv tage ned til internatet, møde hundene og personalet, og beslutte sig for en hund. Dog skal det så påregnes at hunden skal have pas og taget blodprøve hos dyrlægen, hvilket tager noget tid.

Hans i badOptil rejsen

Når Hunden er fundet, reserveres den til jer. (Indtil hunden er reserveret, kan den stadig adopteres til anden side) Samtidig med reservationen skal en del af adoptionsafgiften, kr.1000 betales. Beløbet dækker de nødvendige blodprøver og videre forberedelser af hunden optil adoptionen –  DOP holder jer selvfølgelig hele tiden orienteret undervejs i processen. Reservationsafgiften refunderes ikke, hvis adoptanten, uanset årsag, aflyser reservationen.

Når en hund er reserveret, tager de frivillige på internatet hunden ud på tur i weekenderne og forbereder stille og roligt hunden på, at den snart skal ud i den store verden udenfor internatet!

Når hunden er klar til at rejse, skal det resterende beløb (kr.2000) overføres til DOP, så de har modtaget beløbet inden hunden rejser.

Hans the vetAlle hunde der kan adopteres er vaccinerede, ormebehandlede og steriliserede/kastrerede. (Hunhunde steriliseres oftest hurtigst muligt efter de ankommer til internatet, mens de fleste hanhunde først kastreres optil adoptionen)

Videre bliver hunde der skal adopteres chipmærkede, får taget blodprøve (se afsnit om sygdomme & helbred) og får udstedt EU pas. Det tager normalt en lille måneds tid at gøre hunden “rejseklar”.

Som adoptant skal man underskrive et rejsedokument, der giver en anden person tilladelse til, at transportere ens hund hertil. DOP mailer dokumentet, som man printer, underskriver og returnerer til os (scan/med post) i god tid inden hunden rejser.

Rejsen

Der aftales en ankomstdato for hunden, så man har mulighed for at tage fri i den forbindelse. En DOP hjælper rejser sammen med hunden. I flyet befinder hunden sig i en transportboks i et tempereret lastrum. Dog kan helt små hunde kan i visse tilfælde få lov til at rejse i kabinen, i en lukket hundetaske. Hvis hunden er nervøs får den beroligende medicin inden rejsen – og vil så være noget groggy når den ankommer. Hans rejserDOPs kontaktperson i DK møder jer i lufthavnen og tager imod hunden sammen med jer. Det kan være en skræmmende oplevelse for hunden at rejse, så det hele skal foregå så stille og roligt som muligt. Efterfølgende er det vigtigt, at I kommer hjem så hurtigt og let som muligt (i bil) og at hunden får ro til at komme sig ovenpå rejsen de følgende dage og kun er sammen med sin nære familie.

Vilkårene for adoption igennem Dogs of Portugal fremgår af vores adoptionskontrakt. (Det burde være indlysende for alle hundeejere, at hunden selvfølgelig skal bringes til dyrlæge ved behov, men vi har gjort os den erfaring, at dette kan tolkes ret forskelligt, og at DOP er nødt til at sikre, at hunden kan forlanges tilbage fx i tilfælde af vanrøgt) Adoptionskontrakt femsendes på mail.

I kan læse meget mere om tilpasningsperioden og hvordan man kan introducere hunden til det nye hjem under overgangen til det nye hjem

Alt dette er til for at sikre, at adoptionen bliver en god oplevelse for både hund og familie – solstrålehistorier har Dogs of Portugal masser af!

Hans på stranden

Efter ankomsten

Straks efter at hunden er ankommet, skal den registreres i Dansk Hunderegister.

Samtidig kan I registrere hundens nye navn, hvis I vælger at skifte dette (en hel del af internatets hunde kender ikke deres navne og det er således let at skifte og lære hunden at reagere på det nye navn)

DOP anbefaler, at hunden gennemgår et sundhedstjek hos egen dyrlæge en måneds tid efter ankomsten til Danmark, da det er vigtigt at følge op på hundens sundhedstilstand, efter den har gennemgået en flyrejse og dernæst et kæmpe miljøskifte. Samtidig kan jeres egen dyrlæge udfærdige en dansk sundhedsattest, såfremt dit forsikringsselskab forlanger dette.

De frivillige i Dogs of Portugal er engagerede i hundene og deres nye liv med sin familie. Man forpligter sig ved adoption til, at minimum et par gange årligt, sende en lille hilsen/opdatering, til teamet i DOP. Og fotos, hilsner osv. på facebook er det, der gør alt arbejdet det hele værd – det er guld værd at se en internathund nyde det gode liv i sit helt eget hjem!

Hans hjemme maj 2017

Adoptionsskema

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: