Adoption

Adoption af hund fra Portugal

Inden I tilbyder at adoptere en hund, er der mange overvejelser I skal gøre jer og sikkert mange spørgsmål I har brug for at få afklaret. Det er vigtigt, at I overvejer nøje, hvilket liv I kan tilbyde en hund og hvordan en hund passer ind i jeres familie og livsstil;

– Hvorfor vil I gerne adoptere en hund?

– Har I haft hund før, eller har erfaringer med at fx arbejde med hunde, så I kender til hundes kommunikation, kropssprog, signaler osv.? Hvordan vil I træne med hunden?

– Er alle familiemedlemmer indstillede på at adoptere en hund og hvordan skal ansvarsfordelingen omkring at gå ture med hunden, fodring, træning osv. være? Er I enige om, hvordan hverdagen med hunden skal være?

– Hvordan passer jeres livsstil, boligforhold, økonomi og arbejdstider med at have hund? Har I tid til en hund, der måske kræver meget træning? Hvilken type hund vil trives sammen med jer? Bor I i hus eller lejlighed, har I have, hvordan er mulighederne for at gå ture med hunden i lokalområdet?

Når man har hund må man regne med løbende udgifter til ansvars- og sygeforsikring, dyrlæge (vaccinationer, sundhedstjek, loppe/flåt og orme forebyggelse samt behandling ved sygdom/tilskadekomst), foder, udstyr mv. Alt dette kan løbe op i flere tusinde kroner årligt.

Hvordan passer jeres arbejdstider med at have hund – en hund bør kun være alene max. 5 timer dagligt, kan det lade sig gøre i jeres familie? Hvem kan passe hunden ved ferie?

En hund lever 12-15 år, altså må man forholde sig både til situationen lige nu & her, og et godt stykke ud i fremtiden.

Dogs of Portugal tillader sig at stille krav til personer, der ønsker at adoptere en hund… Dette selvfølgelig for, at sikre, at adoptionen bliver lykkelig for både hund og familie.

Allervigtigst er, at det er et kærligt hjem med ressourcer til at adoptere en hund, der kommer fra nogle helt andre vilkår, end de fleste “opdrættede” hunde, at man er realistisk omkring, hvad en adoption kan indebære – og kan give hunden et godt liv, resten af dens liv. Det betyder, at DOP nogen gange takker nej til et adoptionsønske, hvis der er tvivl om, hvorvidt man er klar på “opgaven”.

Det helt særlige ved en hund fra Cantinho da Milu er, at den har en ukendt historie og en anderledes baggrund. Inddrag nedenstående i de overvejelser, I gør jer inden I tilbyder at adoptere en hund fra internatet.

En hund med en historie

Når man adopterer en hund har den en historie og den kan have en masse forskellige oplevelser og erfaringer i bagagen. Den kan have levet på gaden, i et dårligt miljø, helt alene i en hundegård/på en altan, have stået lænket – eller have haft et godt hjem, inden den kom til internatet.

Generelt bliver hunde håndteret på en ret uhensigtsmæssig (hårdhændet eller grænseoverskridende måde) i Portugal, men der er også hunde, der har haft et godt liv, før de havnede på internatet.

At adoptere en gade/internathund betyder ikke nødvendigvis en “projekthund”. De er desværre tit skrækhistorierne der florerer om adopterede hunde, men ligesom de fleste andre internater (i dk og udenlands) så har DOP langt flere solstrålehistorier om skønne hunde, der får en ny chance og nyder livet sammen med deres nye familie!

Der er mange forskellige veje for en hund til internatet… En meget kendt historie er dog, at nogen køber en nuttet hvalp som “legetøj” til familiens børn, og når hvalpen så vokser eller bliver for “besværlig”, bliver den smidt på gaden… Derfor kommer der mange, mange halvstore hvalpe (6 mdr – 1 år) til internatet.

Det er hunde, der er vokset op i hjemlige omgivelser og ofte har oplevet positiv kontakt med mennesker, men ingen forudsætninger har for, at kunne overleve på gaden.

Hvis hvalpene er heldige og bliver reddet i tide, uden at have oplevet for mange grimme ting som gadehunde, kan de let falde til i et hjem og er skønne familiehunde. Desværre er der langt flere kasserede hunde, end der er mennesker som ønsker at adoptere…

Generelt kan livet for en hund i en portugisisk familie dog være meget anderledes end det er for en dansk familiehund, og mange hunde i Portugal kommer aldrig indendørs men lever i familiens have, står lænket udenfor eller bor på altanen.

Endvidere ser man helt andre grader af mishandling og vanrøgt af hunde i Portugal. Dette er årsagen til, at vi ønsker at hjælpe hundene og støtte de mennesker, der arbejder hårdt for, at hundene får bedre vilkår.

20205_510679859002151_983418624_n[2]

Cantinho da Milu er et internat der, især efter portugisisk standard, har exceptionelt gode forhold. Dertil er Milu, personalet og de frivillige meget engagerede i, at forbedre hundenes situation.

Det betyder, at de omgås hundene på en venlig og omsorgsfuld måde, og DOP’s Canine Rehabilitation Group gør et fantastisk, målrettet arbejde for at fx socialisere sky hunde. Der er på internatet en stor andel af velfungerende hunde, hvilket har en positiv og støttende effekt på alle hundene på internatet.

Cantinho 10.12 031

DOP har stor erfaring med internat/gadehunde og samler så mange oplysninger som overhovedet muligt om hunden og dens historie, hvordan og hvornår den kom til internatet, og dyrlægen vurderer alder, sundhedsstatus osv.

De kan i ret høj grad vurdere, hvordan hunden vil reagere på at skifte miljø, hvad man vil skulle træne og hvad type hjem hunden vil matche med.

Dog skal det understreges, at adfærd er en dynamisk størrelse, som selvfølgelig påvirkes af en række faktorer, herunder miljø(skift), hvordan man håndterer hunden, hvordan man aflæser dens kropssprog osv. og der vil ALTID være nogen -store som små – træningsmæssige udfordringer man skal arbejde med, ifm. en adoption.

Det er et ret voldsomt miljøskift for hunden, at blive adopteret til et nyt land med et helt andet klima, andre lyde, dufte, og en helt ny familie end det, den hidtil har kendt.

Mange hunde klarer skiftet fint, men man skal være forberedt på at møde udfordringer og at det kan være et omfattende arbejde i tilpasningsperioden – de første par måneder, indtil hunden er tryg ved sin nye familie og de nye omgivelser.

Alle hunde (også dem der er rolige og tillidsfulde på internatet) vil være bange og usikre den første tid i det nye hjem.

muggs superdogTil gengæld kan man få en meget livsglad hund, der sætter helt utrolig meget pris på sit nye liv og sine mennesker.

Der er ingen nemme løsninger når man adopterer en internathund, og man skal kun gøre det udfra et bevidst ønske om, at virkelig gøre en forskel for en hund, og ikke fordi man ”bare” vil have en hund.

Med det sagt, så er adoptivhunde ofte meget kærlige og hengivne hunde, der knytter sig tæt til deres familie. Giv en portugisisk internathund en ny chance, i et godt, kærligt og permanent hjem!

Læs mere om tilpasningsperioden under Overgangen til det nye hjem

Hvad koster det at adoptere en gadehund?

Det koster 3500 kr.  at adoptere en DOPhund fra Milus internat (2500 kr, hvis det er en seniorhund, hvilket er fra 7 år og opefter). Beløbet hjælper med at dække nogle af de udgifter, internatet har ifm. at gøre hunden klar til adoption/rejsen, og indbefatter bl.a.:
Neutralisering, vaccinationer (almen samt rabies), blodprøver, dyrlægetjek, chipmærkning, EU pas, vedligeholdt loppe/ormekur samt transport.

Hvad koster det at være hundeejer?

Når man har hund skal man regne med udgifter til foder af god kvalitet, lovpligtig ansvarsforsikring, sygeforsikring, dyrlægeudgifter såsom jævnlige vaccinationer, ormekure og loppe/flåt forebyggende medicin samt diverse tilbehør.

sofie&muggsyGadehunde er…gadekryds!

Langt de fleste portugisiske internathunde er gadekryds, og det er derfor svært at sige noget ”race specifikt” om deres temperament og adfærd, som man som udgangspunkt kan med opdrættede hunde.

Dog er der mange hunde hvis afstamning enten er synlig, eller de har en adfærd, hvor det er tydeligt, at hunden er fx en jagthund eller hyrdehund type.

De fleste hunde på Milus internat er mindre end de umiddelbart ser ud på fotos – videoerne giver ofte et sikrere billede.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: