Nube – en historie der løber en koldt ned af ryggen

nube-1

Nube var en dejlig stor vovse, med et kærligt og nuttet udtryk. Hun havde en fuldstændig ubegribelig baggrundshistorie. Nube blev efterladt låst inde i et hus, sammen med en lille hund Sun, og en kat. Uden adgang til rindende vand og uden noget mad. Ejerne forlod Portugal, vel vidende, at deres dyr ville komme til at lide en langtrukken, pinefuld død. Der gik en måned. Så indså naboerne endelig  hvad der foregik, og kontaktede myndighederne, som fik reddet dyrene ud af huset.

Det var lykkedes dyrene at finde vand, men de havde sultet i en måned og lignede skeletter, var totalt dehydrerede, og katten var meget tæt på at dø. Nok blev de reddet ud, men myndighederne placerede dem i små bure i den lokale kennel, som er et rædselsfuldt sted. Hundenes blikke var ubærlige – de havde ingen livsvilje tilbage.

En frivillig fra DOP havde hørt om dyrene og besøgte kennelen for at dokumentere deres tilstand, og kunne simpelthen ikke forlade dem. I stedet tog hun de to hunde med til Milus internat, og fik placeret katten hos en plejefamilie.

Nube1

Så kom forandringen! Sun og Nube fik omsorg og pleje, bevægelsesfrihed og de livede op, fik gnisten tilbage i øjnene og begyndte at logre!

Det var meget svært at forestille sig, hvad de to glade hunde, der løb en i møde på internatet, havde overlevet. Sun er en sprælsk og glad lille hund, og i juli 2015 blev han bortadopteret og fik dermed en helt ny start på livet.

Nube var ikke lige så heldig. Lige så mild, dejlig og godmodig hun var, så var hun samtidig en stor, voksen muskelhund blanding. (hvilket fx medførte, at hun ikke kunne adopteres til DK grundet forbudslisten i Hundeloven) Da hun også fik konstateret leishmania forringede det hendes chancer yderligere.

Internatet blev Nubes hjem, indtil hun i november 2016 døde af akut nyresvigt som følge af et tilbagefald af hendes leishmania. Hvil i fred søde Nube ❤

 

Posted on august 18, 2015, in Hunde and tagged . Bookmark the permalink. Skriv en kommentar.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: