Hjerteorm projekt juli 2014

04 (1)
I sidste måned tilbragte to veterinærstuderende fra Canada tid på Milus internat ifm. deres “hjerteorm projekt”. Vi taler her om Amerikansk hjerteorm, dirofilaria, som er en anden type hjerterom end den sk. Franske hjerteorm som er mest udbredt i Skandinavien.
De foretog to forskellige tests (ved blodprøver) på 38 hunde, et “direct smear” og et “knott test”. Næsten samtlige dansk sponsorerede hunde var inkluderet i projektet beskyttede omgivelser) samt de reserverede hunde som ankom/ankommer i juli og august testedes. Heraf viste Fidulo sig som den eneste at have hjerteorm.
Af de 38 hunde i projektet testede dog hele 12 positiv, hvilket understreger vigtigheden af at få kortlagt omfanget af hjerteorm og at iværksætte forebyggende tiltag.
Fidulo (7)
Nu og her vil Fidulo og de andre hunde, som testede positiv, blive behandlet med 2 indsprøjtninger immiticide og en måned på antibiotika, doxycicline samt Advocate spot on.
Hele behandlingen vil blive gentaget igen om nogle måneder. Udgifterne til behandlingerne afhænger af hundenes vægt, for en lille hund som Fidulo bliver det 30 euro samt yderligere 13 euro for en gentagelse af blodprøven. Da Fidulo jo er heldig at have Lena som sponsor, vil sponsorpengene de kommende måneder bidrage til dette. Tusind tak Lena
(på billedet – Lena med Fidulo)
Vi er især lykkelige over, at Simbalao (herunder) testede negativ, da han har en historik med hjerteorm og hjerteproblemer.
simbalao-2[1]
Vi er i gang med at undersøge mulighederne for forebyggende vaccinationer mod hjerteorm, i hvert fald for de mest udsatte hunde. Der er tabletter på markedet (som gives månedligt) men på et stort internat er vaccinationer mere håndterbart. For mellemstørrelse hunde vil udgiften til vaccinationer ligge på 30 euro (225 dkr.) En flaske med 17 ml. Guardian vil kunne dække samtlige dansk sponsorerede hunde, det koster 300 euro (2250 dkr) og vil være det, sponsorpengene går til de næste måneder. Vi er meget taknemmelige over jeres støtte, uden den var det slet ikke muligt at behandle hundene.
Har du mulighed for at give et bidrag til behandlingerne eller til at støtte projektet, er alle bidrag en kærkommen hjælp!
DOP dk konto : skriv hjerteorm el lign på  TAK
Skulle du have fået lyst til at blive sponsor for en hund, er der mere info her :
(Vi beklager at formatet driller i dette indlæg, håber I bærer over med det)

Posted on august 8, 2014, in Projekter and tagged . Bookmark the permalink. Skriv en kommentar.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: