Serra de Estrelas fanget i vanrøgt

This slideshow requires JavaScript.

Hjælp til Estrelas reddet væk fra vanrøgt

En tidligere “opdrætter” af hunde af racen Serra de Estrela er bosat i det nordlige Portugal. Han havde over 30 hunde som blev holdt – og nogen holdes stadig – indespærret under elendige forhold. Eneste formål med hundene er/var at producere hvalpe, hver gang tæverne er i løbetid har de fået hvalpe, for at manden kan profitere på hundene.

Hundene er spærret inde i et skur og containere uden vinduer (i portugisisk hede!!) og lukkes ud en gang dagligt i en times tid. De har ingen menneskelig kontakt bortset fra “opdrætteren”, som banker hundene med en kæp for at få dem tilbage ind i containerne efter “hundeluftningen”. De bliver fodret med hvadsomhelst og vi har en mistanke om, at de også har overlevet af ligene af de hunde, som døde. Hundene er aldrig blevet undersøgt eller behandlet af en dyrlæge, aldrig vaccineret, har aldrig fået orme- eller loppekure.

Dogs of Portugal har hjulpet med at redde nogen af disse hunde. Manden gik med til, at give nogen af hundene væk, desværre ikke dem alle. (Vi har ham også mistænkt for, at have gemt flere hunde af vejen når der er kommet nogen for at tilse hundene)

Milu’s internat har indtil videre modtaget 5 hunde (juli 2014) fra denne vanrøgtssag; Bella, King, Conde, Lord og Sissi. De er naturligvis traumatiserede og meget sky, men to af hundene tør allerede tage kontakt og slikke på hånden af de frivillige. De vil have brug for en lang, intensiv rehabiliterings indsats for at socialiseres.

Ydermere har de behov for helbredsmæssig omsorg; sterilisering, vaccinationer, blodprøver. Deres pels skal trimmes helt ned, og en af hanhundene halter, så vi er nød til at røntgenfotografere hans ben. Vi vil også gerne købe scalibor halsbånd for at beskytte dem mod lopper og flåter. Omkostningerne for behandling af hver hund vil blive omkring 250€uro, (1875 dkr.)

Hvis du har mulighed for at hjælpe, så er enhver donation en uundværlig støtte for at hjælpe Bela, Conde, Lord og Sissi til bedre liv. De har overlevet at vokse op i misære, vi fik reddet dem væk derfra, nu har de brug for hjælp til en ny start.
DOP dk konto : 3566 555 158 reg. 4160 (skriv Estrelas på)

Billederne herover er fra det sted, Bella, King, Conde, Lord og Sissi blev reddet væk fra, og fra Milus internat, hvor de nu bor. Vi ser frem til, at kunne vise fotos af hundene i meget bedre stand!

OPDATERING NOVEMBER 2014 :

serras

Det lader nu til, at samtlige hunde er fjernet fra mandens varetægt, bl.a. med hjælp fra en anden dyreværnsorganisation.

De estrelas, som bor på Milu’s internat, lever idag i en stor fin indhegning og med hjælp af donationer er de blevet vaccinerede, har fået ormekur og behandling mod lopper/flåter (scalibor halsbånd) De har fået taget blodprøver og er alle ved godt helbred, og Condes ben er i orden. King, Conde, Lord og Bella er alle blevet neutraliserede, Sissi er kommet i løbetid og vil blive steriliseret efterfølgende.

Der er blevet bygget et stort hundehus til dem, og to frivillige arbejder tålmodigt med at vinde Estrela’ernes tillid. Det går langsomt, især med Bella som er mest sky, men hun accepterer at blive aet forsigtigt og roligt af mennesker hun kender. Sissi udvikler sig meget positivt; fra at sidde forskræmt og paralyseret i et hjørne af hundegården – til at turde nusse forsigtigt med mennesker, logre og selv komme hen for at hilse, og kunne gå i snor rundt i internatets fællesområde :

Tak for jeres støtte!

Videoer af hundene (milde, blide, bange hunde), da de var helt nyankomne til Milu’s internat :

Posted on juli 14, 2014, in Hjælp and tagged . Bookmark the permalink. Skriv en kommentar.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: