Estrelinha – en meget sky stjerne

Estrelinha oct

Thomas fra København er sponsor for Estrelinha

Estrelinha er en Serra de estrela hund, som er en hyrde/vogter race fra bjergområdet i Portugal af samme navn. Estrelinha blev født i sommeren 2005 og hun er en stor hund med en skulderhøjde på godt 65 cm og en vægt på 35 kg. (Hun er selfølgelig steriliseret og passet og plejet ligesom alle hunde på Milu’s internat)

Estrelinha og hendes forældre blev afleveret på en kommunal kennel af deres ejere. Forholdene på de kommunale kenneler er ubeskrivelige og hundene aflives ofte kort tid efter de ankommer. I det her tilfælde gik det dog anderledes; nogen adopterede Estrelinhas forældre – og så besluttede Milu at hente Estrelinha til sit eget internat.

Vi vidste ikke noget om, hvad Estrelinha var blevet udsat for i sin fortid, men vi kunne se, at hun var en dybt usikker, sky og bange hund omkring mennesker hun ikke kendte. Faktisk var det kun få mennesker, som hun var nogenlunde tryg ved, der overhovedet kunne røre hende.

Hun kommer fint ud af det med andre hunde, og får lov til at tilbringe meget af sin tid fri i det store fællesområde, hvor hun mest lunter rundt eller ligger og slapper af i skyggen.

Efter kærlig pleje på Milus internat, ikke mindst fra “seniorgruppen” i Dogs of Portugal, som drager særlig omsorg for internatets gamle hunde, er der virkelig sket en positiv udvikling hos Estrelinha. I starten gik hun væk, hvis man kom for tæt på hende, eller gøede et usikkert “hvad vil du?!” når man forsøgte at tage kontakt. Lavede nogen en pludselig bevægelse i nærheden af hende, løb hun nogen meter væk før hun stoppede op og kiggede. Men lige så stille oplevede vi, at man på en god dag, kunne få hende til at komme hen og tage en godbid fra hånden – forudsat at man stod musestille, ikke fik øjenkontakt med hende og kaldte meget blidt og roligt på hende. Idag (okt 2013) kan man – forsigtigt – gå hen til Estrelinha, ae hende, give hende en godbid og, lidt af et mirakel faktisk; give hende en snor på og gå en tur, udenfor internatet! Estrelinha lunter lige så stille derudaf, snuser til planterne, kigger forundret på billerne på grusvejen og nyder at have græs under poterne.

Milu’s internat er blevet Estrelinhas hjem og det er her, hun føler sig tryg – derfor er Estrelinha ikke til adoption, men hun har været meget heldig at få en sponsor, som ved at støtte Estrelinha med et fast, månedligt beløb, hjælper os til at sikre hendes livskvalitet på internatet.

Estrelinha er ved godt helbred men har, ligesom alle andre hunde, behov for regelmæssige vaccinationer, loppe/flåt- og orme forebyggende behandlinger og ikke mindst en vis mængde foder hver måned.

estrelinha

Posted on november 25, 2012, in Hunde and tagged , . Bookmark the permalink. Skriv en kommentar.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: