Algarve – bagsiden af turistbrochuren…

Skyggesiden af Algarve…

Når folk tager på badeferie er det de færreste, der bemærker de mange forladte hunde, der lever i krattet bag stranden, bange for mennesker men nervøst ventende på at kunne nærme sig, fordi de sulter. Det er ofte hunde, der engang har haft et hjem, men er blevet forladt – smidt ud af en bil eller bundet til et træ, hvorefter det er lykkedes dem at gnave sig fri. Sent på dagen våger de sig frem for at lede efter madrester på stranden eller søge efter noget spiseligt i skraldespandene bagved restauranter. De bliver jaget væk, sparket, får smidt sten og kogende vand efter sig, og efterhånden bliver de mere og mere sky og bange.

På Cantinho da Milu bor Cesar, Shanai, Caju, Joana, Toby og Dina – de heldige få (ud af en flok på 17 hunde), som med store vanskeligheder blev indfanget – med fælde – på stranden af frivillige fra Dogs of Portugal. Alle er ekstremt sky hunde, som man ikke kan nærme sig, men på internatet er de sikret mad og pleje resten af deres liv. De bliver meget stressede hvis man går ind i deres hundegård, og accepterer kun det faste personale som giver dem mad hver dag.

Eneste undtagelse var Leia, der var meget yngre end de øvrige hunde og formentlig kun nåede at leve på stranden kort tid, inden hun blev indfanget. Hendes dårlige erfaringer med mennesker var begrnsede, så hun var ikke bange men kunne socialiseres.

Leia er idag adopteret og nyder livet i et kærligt hjem.

Læs strandhundenes historie her:

http://dogsofportugal.wordpress.com/2011/10/13/cesar-leia-shanai-caju-poli-and-ana-difficult-task-of-survival/

Der er mange veje til Cantinho da Milu…

Når man møder de mange glade og venlige hunde på internatet, er det svært at forestille sig, hvilke forhold de kommer fra. (Hunde kan lære os meget om at leve i nu’et!)

Realiteten er, at hunde i Portugal generelt betragtes som ejendele og ikke som levende, følende væsner – og derfor kan behandles lige som ejeren synes eller formår. Uden at myndighederne griber ind overfor vanrøgt og mishandling. For at hunde fjernes, skal de være i akut livsfare, hvilket dog tolkes meget frit og ikke til hundenes fordel. En hund, der blev fjernet, er Gipsy : https://dopdk.wordpress.com/2012/08/22/gipsy-fjernet-fra-massiv-vanrogt/

Hunde, der fjernes eller indfanges på gaden af den lokale “kennel service” køres direkte til en kommunal kennel, hvor forholdene også er dybt kritisable, og efter et kort ophold der aflives hundene oftest.

This slideshow requires JavaScript.

Hundene på disse fotos har en ejer, selvom de lever under helt forfærdende forhold ved en forladt ruin. Men ifølge ejerens papirer har hundene chip og er rabiesvaccinerede, og myndighederne vurderer at de har adgang til “vand og mad” (jf. fotos) Da ejeren desuden har givet udtryk for, at der vil blive lavet et tag/læ til hundene nu hvor det bliver koldt, har myndighederne afskrevet sagen – uden at stille yderligere spørgsmål eller krav til, at hundenes levevilkår forbedres, og uden at der vil blive fulgt op på sagen.

Den lokale dyreværnsforening, som oprindelig rettede henvendelse til myndighederne, følger dog sagen.

Posted on november 3, 2012, in Hjælp. Bookmark the permalink. Skriv en kommentar.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: