Nyankommen til internatet: Ofelia

Ofelia (er omkring 1 år gammel og mellemstørrelse) blev for nylig efterladt ved Cantinho da Milu i løbet af natten, sat fast til hegnet – med en stålwire! Hun var bange, kold og havde skadet sit ene ben i forsøg på at komme fri af wiren. Såret er meget dybt, og Ofelia havde store smerter. Dette er, hvordan hun blev fundet…

Nu er Ofelias sår blevet behandlet, men det vil tage tid at hele op.

Ofelia er en mild hund, sød og blid overfor mennesker, hun var tillidsfuld overfor folkene fra internatet og lod dem tage hånd om hendes skade, selvom de var helt fremmede for hende, hun var bare taknemmelig for at få hjælp.

Overfor andre hunde er hun sød og rar. Hvorfor forlade hende, og på den måde? Hvad kan en ung, bedårende, venlig hund have gjort så forkert, at nogen mener hun fortjener at blive kasseret på den måde?

Når en ny hund ankommer til internatet placeres den i en bestemt kennel, og den får ormekur samme dag. Få dage efter vaccineres hunden, såfremt den er rask nok til det.

Er hunden syg, tilses den af en dyrlæge og kommer under behandling. For hunhunde planlægges der sterilisation så hurtigt det er muligt, endda inden vaccination hvis hunden er ved at komme i løbetid eller allerede er drægtig. Så snart hunhunden er kommet sig ovenpå sterilisationen, vil hun blive vaccineret og kan “flytte ind” på Cantinho da Milu.

Når hunden er faldet til i de nye omgivelser og de frivillige fra Dogs of Portugal, Milu og personalet fra internatet, har lært hunden at kende og set dens adfærd i forskellige situationer, vurderes det om hunden vil kunne adopteres. Er det fx en gammel hund, med sygdomme og/eller handicaps, vil den i stedet flytte ind på Cantinho da Milu og bo der de sidste år af sit liv. Canine Rehabilitation Group arbejder målrettet med at socialisere sky hunde. Enkelte, meget heldige hunde, placeres om muligt i familiepleje en periode, hvor det er muligt at arbejde intensivt med at gøre dem trygge ved mennesker og se, om de udviser en anden adfærd i hjemlige rammer.

Er hunden venlig og social (eller til at arbejde med, for de rigtige mennesker) og vurderes til at have gode muligheder for, at trives i et kærligt hjem sammen med en familie, sættes den til adoption hos DOP. (de hunde, vi her på hjemmesiden har til adoption i Danmark, er udvalgte hunde som vi i DOP/dk kender fra internatet)

Hver hund der adopteres giver plads til at redde en hund mere i Portugal, og for den enkelte hund er det muligheden for et helt andet liv. Samtidig er vi med til at sætte dyrs velfærd, rettigheder og levevilkår på dagsordenen!

Se video af Ofelia : http://www.youtube.com/watch?v=oqZ3s8mdtc4&feature=youtu.be

Oktober 2013 : Ofelia har fået et kærligt hjem

Posted on oktober 25, 2012, in Hjælp, Nyt. Bookmark the permalink. Skriv en kommentar.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: