Paulinha, Anita & Xaninha – en ny chance

Paulinha

Paulinha, Anita og Xaninha er 3 hunde, hvis chancer for at nogensinde få et kærligt hjem var forsvindende små. Selvom de er super dejlige hunde, der vil være rigtig rare at dele hjem med… men de har de forskellige særlige behov, som indebar, at de var nogen af dem, der stod allersidst til at blive valgt, når nogen ønskede at adoptere en hund. Paulinha og Anita har hver deres handicap/sygdom, og Xaninha er sky. Men der findes (engle!) med hjerte og overskud til at give de mest “umulige” hunde deres livs chance, og de har til gengæld fået nogen utrolig hengivne hunde!

De 3 hunde flyttede i februar 2013 til et fantastisk hjem i Norge!

paulinha sne

Paulinhas historie

Paulinha er en schæferblanding fra 2006 med en trist historie i bagagen. Hun boede oprindelig på et privat internat i det centrale Portugal. Når man hører “privat internat” tænker de fleste, at det er et godt sted, definitivt bedre end de kommunale kenneler… Et privat internat indebærer muligvis, at hundene ikke aflives, men samtidig er de ikke underlagt myndighedernes kontrol. Der er desværre mange internater i Portugal, hvor hundenes leveforhold er rystende. Hundene hobes op, lænkes, og der drages ikke omsorg for dem. Selv gaden vil være et bedre alternativ til det liv. Paulinha kom fra et sådant internat.

To voluntører fra Lissabon var på ferie i det centrale Portugal og besøgte et internat. De så en hund med et grimt sår på benet, men antog at hunden var nyankommet i den tilstand og var under behandling… Få måneder senere besøgte de igen samme internat. Paulinha stod samme sted, samme lænke, samme hundehus, og såret på hendes ben var der stadig, men nu større og meget betændt. Ingen havde behandlet hendes skade. Voluntørerne bad om at få Paulinha, og de bragte hende til Cantinho da Milu.

Paulinhas ben var for inficeret til, at det kunne reddes, det måtte amputeres. Det er meget sørgeligt, for det, der startede med et mindre sår, kunne nemt være blevet behandlet. I stedet, som følge af grov forsømmelse/vanrøgt af mennesker, der påstår at de “redder dyr”, mistede Paulinha sit ben.

Heldigvis lærte Paulinha hurtigt at leve et normalt liv på 3 ben! Hun løber, hopper og opfører sig fuldstændig som alle andre glade hunde. Og så er Paulinha en meget mild og dejlig hund! Hun elsker mennesker, er blid og venlig i sin kontakt, følger med og er interesseret. Med andre hunde er hun social, der er aldrig nogen problemer med hende, og hun tilbringer dagene i det store friløbsområde sammen med en masse andre hunde.

Paulinha har leishmania, og skal have 2 tabletter alopurinol daglig, for at holde sygdommen under kontrol. (medicin for 60 kr. pr. måned)

xaninha & anita

Anita og Xaninha (formentlig søstre) blev afleveret af deres ejer i en kommunal kennel. De ville være blevet aflivet kort tid efter, hvis ikke de var blevet hentet af en person, der i stedet bragte dem til Milu’s internat.

Anita er handicappet, hun går som om hun halvvejs sidder, fordi hendes knæskaller på bagbenene sidder på siderne, noget hun nok blev født med. Musklerne omkring svandt med tiden ind, og blev så korte, at Anita aldrig ville kunne gå normalt selvom hun blev opereret. men hun har ingen smerter og kan løbe, gå, sidde, det ser bare spøjst ud og bortset fra det, er hun ved godt helbred og en glad lille hund.

xaninha & anita home

Se videoer af hundene på internatet :

http://youtu.be/ILp6umWOnY4 og http://youtu.be/MqJI-0iRL8Q

Posted on oktober 15, 2012, in Hunde and tagged . Bookmark the permalink. Skriv en kommentar.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: