Benfica (og Mimosa, Ruca og Bigodes) – 10 år i et lille bur

Mimosa & Benfica

Benfica har en virkelig tragisk historie bag sig. Hun og hendes 3 søskende (over)levede i 10 år klemt sammen i et 4 m2 metalbur. Buret stod ude i en indhegnet have, men hundene kom aldrig været udenfor buret. Ejeren var en ældre, psykisk syg kvinde. Milu og andre frivillige havde adskillige gange foreslået hende, at give hundene til internatet, eller bare at lade dem løbe i haven ind imellem, hvilket hun afviste af alverdens konspiratoriske årsager (fx at naboen ville skyde dem – det havde intet på sig)

Hundene kom til verden i 2001. I oktober 2011 fik kvinden et slagtilfælde og blev lam, hvorefter hun kom på plejehjem. Hendes datter afsatte straks moderens hunde til Milus internat. Det samme med kvindens katte, der havde boet i køkkenet. Kattene var i øvrigt efter lange forhandlinger blevet neutraliserede, så der ikke kom killinger konstant – som blev dræbt kort efter fødslen.

Hundene, som ikke havde været ude af deres bur i 10 år, var selvfølgelig fuldstændig i chok over at flytte. De var massivt angrebet af lopper, havde sår og pelstab. De blev straks behandlet med Advocate spot on og flyttede ind i en hundegård, som de fik helt for sig selv.

Selvom de havde mere plads end nogensinde før, var de var ikke glade hunde. De havde aldrig haft kontakt med mennesker, de havde levet elendige liv og var nervøse og usikre. Kunne de blive glade hunde der ville trives på internatet? Vi forsøgte at hjælpe dem.

benfica 33Benfica

Det tog måneder, men hundene forandrede sig. De vænnede sig til omgivelserne og kunne endelig glædes over at have selskab af både mennesker og andre hunde!

benfica-pa-internatet-2Benfica var meget sky i starten, men begyndte lige så stille at vise tillid til mennesker, og logrede forsigtigt når man kaldte på hende. Til sidst kunne vi kalde på hende, og tage hende op for at blive nusset og aet. Det er egentlig uforståeligt, at en hund, der har levet et helt liv afsondret og i vanrøgt, alligevel kan lide mennesker! Benfica er blevet en rigtig sød og social hund, og hun har haft stor glæde af, at være en del af seniorprojektet på internatet.

De to hanhunde døde i 2014, søde Mimosa, som siden hundenes ankomst til internatet havde været den mildeste og mest kontaktsøgende i flokken, nåede at få nogen gode år på Milus internat. Hun sov stille ind af alderdom i april 2016 og vil blive savnet af alle os frivillige på internatet.

Benfica & Mimosa på tur med Signe fra DOP dk :

http://youtu.be/PlhtEd6XBBM

I oktober 2016 skete miraklet. Benfica fik tilbudt at tilbringe resten af sit liv i et kærligt hjem! ❤ Hun flyttede til Cascais, hos en kvinde, der et år tidligere adopterede Talia fra DOP. Benfica kan for første gang i sit liv bo indendørs, sove i en blød sofa, få masser af opmærksomhed og kærlighed og gå skønne snuseture. og bedst af alt – hun har fået en Familie ❤

benficas-nye-liv

Hundenes historie er vigtig at få fortalt. De levede et kummerligt liv indtil de kom til Milus internat, og vi var godt klar over, at de sandsynligvis aldrig ville blive adopteret. Men vi kunne give dem mere livskvalitet på internatet, end de nogensinde havde turdet drømme om.

Vi er dybt taknemmelige for Camilla Cains trofaste støtte som sponsor for Benfica (og for Mimosa mens hun var iblandt os). Med et fast månedligt bidrag hjalp Camilla i en årrække, at sikre Benfica foder, vaccinationer, loppe- og ormekure, og en luxus godbid engang imellem, så hun havde en god hverdag på internatet. Tusind tak Camilla ❤

Benfica oct 13 (1)

Benfica

Mimosa oct 13 (2)

In loving memory ♥ Mimosa, Ruca & Bigodes ♥

Posted on juni 2, 2012, in Hunde and tagged , , . Bookmark the permalink. Skriv en kommentar.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: